• img1
  • img1
  • img1
  • img1
  • img1

Uz potporu Labin Zdravog grada održan prvi ciklus radionica „Klub očeva - Rastimo zajedno“

Objavljeno .

U utorak, 26. lipnja, u dječjem vrtiću “Pjerina Verbanac” održan je posljednji susret ciklusa radionica za roditelje „Klub očeva Rastimo zajedno“. Program je pohađalo sveukupno desetero očeva, od kojih šestero korisnika vrtića, a vodile su ga educirane voditeljice, psihologinja Anna Goreta Giannini i odgojiteljica Dajana Dobrić. 
Program radionica „Klub očeva Rastimo zajedno“, koji se održao po prvi puta u našem vrtiću, usmjeren je na pružanje podrške ranom razvoju i poticajnom roditeljstvu, a namijenjen je očevima djece predškolske dobi. Svrha Programa je omogućiti očevima steći nova saznanja o ulozi oca u ranom djetinjstvu i promicanju djetetovog razvoja, promišljati o vlastitoj očinskoj ulozi, upoznati bolje sebe kao oca, prepoznati učinkovite načine kako se nositi sa zahtjevima roditeljstva, razmjenjivati ideje o načinima na koje žive svoje očinstvo, razmjenjivati informacije i podršku u ostvarivanju uloge oca.
Radionice su održane uz financijsku potporu Labin Zdravog grada i Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“.
“Presretne smo što je ova prelijepa priča zaživjela u Labinu. U svega nekoliko dana uspjele smo popuniti grupu te su očevi time poslali poruku kako zbilja žele i odabiru biti uključeni u svoje roditeljstvo te aktivno sudjelovati u životu svoje djece i svojih obitelji. Nadamo se da smo im uspjele prenijeti dodatni entuzijazam i pružiti podršku na tom putu.” – izjavile su voditeljice programa, Anna Goreta Giannini i Dajana Dobrić.
„Prateći prioritete  Plana za zdravlje i socijalno blagostanje Istarske županije za razdoblje 2017. – 2020. ovu aktivnost prepoznali smo u prioritetu mentalno zdravlje djece i mladih i podrška obitelji. Pohvalno je i vidljivo iz ove radionice da se i očevi sve više uključuju i aktivno sudjeluju u odgoju djece i traže odgovore na pitanja kako biti kvalitetan otac. Labin Zdravi grad nastavit će i dalje podržavati kvalitetne programe za djecu predškolske dobi“ – izjavila je koordinatorica projekta Labin Zdravi grad, Vesna Blažina Hatić. 
Izjave očeva:
 “Više slušam svoje dijete, smirenije reagiram u slučaju konflikta, više se stavljam u njegove cipele i pokušavam vidjeti kako oni vide.. imamo “zdraviji” odnos.”
“Osviješten sam po pitanju koliko malo znam o odgoju te o važnosti oca u odgoju. Dodao bih još ovakvih radionica, više očeva iz razvedenih obitelji.”
 “Promijenio bih to da ima više ovakvih radionica!”
“Smatram najkorisnijim dobitkom za sebe smirenost i shvaćanje djetetovih potreba. A moje dijete je dobilo boljeg i smirenijeg oca.”
 
  • grad_labin
  • istra
  • mrezazdravihgradova