• img1
  • img1
  • img1
  • img1
  • img1

Brojnim aktivnostima obilježen 12. Tjedan psihologije

Objavljeno .

I ove godine održan je 12. po redu Tjedan psihologije u Labinu u koji su se uključile psihologinje Labinštine, a uz potporu Društva psihologa Istre i Labin Zdravog grada.
Aktivnosti Tjedna psihologije bila su zanimljiva predavanja i tematske radionice. Radionica  „Tko je školski psiholog?“  jedna je od aktivnosti.  Radionicu je sa učenicima drugih razreda osnovnih škola provela psihologinja Lorena Černjul. Učenici su kroz crtež i razgovor objasnili što oni misle tko je školski psiholog, što on radi i koja je njegova uloga u školi. Kroz razgovor sa školskom psihologinjom učenici su još detaljnije upoznali rad školskog psihologa, spoznali  da odlazak psihologu nije kazna te kada i zašto posjetiti školskog psihologa. Grupa učenika , u pratnji psihologinje i pedagoga-pripravnika  posjetila je učenike Srednje škole Mate Blažine. Cilj posjeta bio je razmjena poruka o zdravim životnim izborima koje su osmislili učenici. Nakon osmišljavanja, poruke su napisali na dopisnice oslikane učeničkim likovnim radovima. Oslikane dopisnice nastale su kroz likovni natječaj „Boje izbora“, a sve unutar projekta „Moj izbor je zdrav život“. Nositelj projekta je Zdravi grad Poreč a mogućnost uključivanja imale su osnovne škole istarske županije. 
U Srednjoj školi Mate Blažine održana je radionica za učenike „Mentalno zdravlje mladih i digitalni svijet“ koju je vodila Mirjana Dobrić, psihologinja škole. Radionica je  namijenjena mladima s ciljem njihovog senzibiliziranja  o važnosti mentalnog zdravlja te o načinima kako ga čuvati, razvijati, ali i osvijestiti sve zamke i opasnosti koje mogu ugroziti mentalno zdravlje mladih u digitalnom i stvarnom svijetu. 
Anna Goreta Giannini i Hana Šiljan Bembić održale su predavanje Što kad dijete tuguje?, kako djetetu važne osobe mogu pružiti podršku u procesu tugovanja.  
Dubravka Ujčić Lukšić održala je dva predavanja, i to: Konflikti – sjaj, bijeda i destrukcija   u Osnovnoj školi Matije Vlačića te predavanje Sram u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Potpićan. Također, najavila je program Tjedna psihologije  u radijskim emisijama Radio Labina „Istarski prvi“, „Donna“ i „Putevima srca“. Sva su događanja u Tjednu psihologije bila besplatna.
 
  • grad_labin
  • istra
  • mrezazdravihgradova
  • ministarstvo za demografiju

Svojim idejama, prijedlozima, znanjem obratite nam se na:

Labin Zdravi grad   /   Titov trg 11, 52220 Labin   /   tel: 866-815 ili 852-523    /   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.