• img1
  • img1
  • img1
  • img1
  • img1

Svjetski dan oralnog zdravlja

Objavljeno .

Povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja, 20. ožujka, Grad Labin kroz projekt Labin Zdravi grad, a u sklopu programa „Zaštita zubi“, provodit će brojne aktivnosti od 18. do 22. ožujka 2019. Svjetski dan oralnog zdravlja (WOHD) obilježava se svake godine 20. ožujka. To je najveća globalna kampanja za podizanje svijesti o zdravlju zubi. Šire se poruke o dobroj praksi i zdravlju zubi kod odraslih i djece, te pokazuje važnost optimalnog zdravlja zubi u održavanju općeg zdravlja i blagostanja pojedinca.
Učenici viših i nižih razreda osnovne škole na satovima razrednika, ali i na drugim predmetima, obrađivati će teme vezane uz oralno zdravlje i četkanje zubi, dok će polaznici dječjih vrtića posjetiti ordinacije dentalne medicine, ali će i stomatolozi posjetiti pojedine odgojne skupine. Neke je odgojne skupine već posjetila studentica stomatologije Ivana Fable i održala radionicu o važnosti čuvanja mliječnih zubi, važnosti četkanja, o hrani koja čuva zube te važnosti odlaska stomatologu. Centar „Liče Faraguna“ također ima organizirane posjete stomatološkoj ordinaciji.
Polaznici likovne radionice Vinež pod vodstvom Sonje Škalamera Novak izrađivat će likovne radove na temu zdravlja zubi, a učenici članovi Gradskog vijeća mladih dijelit će letke o važnosti čuvanja oralnog zdravlja.
U emisiji Radio Labina „Mikrofon u sredini“ 15. ožujka bit će govora o programu obilježavanja Svjetskog dana oralnog zdravlja i projektu „Zaštita zubi“, a gostovat će Božena Vutuc Franković voditeljica projekta „Zaštita zubi“, Vesna Blažina Hatić iz Grada Labina, Elide Živić iz Osnovne škole Matije Vlačića i Ester Stemberger iz Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“. 
Poliklinika Apolonia donirat će četkice i paste za zube vrtićima i osnovnim školama, a u Gradskoj knjižnici Labin u utorak, 19. ožujka 2019. u 18 sati gostovat će Andrej Kravanja, Labinjan koji radi u stomatološkoj poliklinici Orto-Nova u Rijeci i Tiberio Zaverski, specijalist ortodont i vlasnik Poliklinike Orto-Nova. Održat će predavanje o oralnom zdravlju za roditelje i sve zainteresirane građane - preventivi, ortodonciji i novim dosezima u dentalnoj medicini. 
U obilježavanje su uključeni dječji vrtići „Pjerina Verbanac“ i Gloria, osnovne škole Matije Vlačića i „Ivo Lola Ribar“, Srednja škola Mate Blažine i Centar „Liče Faraguna“.
Ovom prilikom zahvaljujemo stomatolozima na višegodišnjoj suradnji i uključenje u obilježavanje Svjetskog dana oralnog zdravlja.
 
 
  • grad_labin
  • istra
  • mrezazdravihgradova
  • ministarstvo za demografiju

Svojim idejama, prijedlozima, znanjem obratite nam se na:

Labin Zdravi grad   /   Titov trg 11, 52220 Labin   /   tel: 866-815 ili 852-523    /   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.