• img1
  • img1
  • img1
  • img1
  • img1

380 sudionika na manifestaciji „Hoditi i zdravi biti“

Objavljeno .

Labin se u subotu pridružio javnozdravstvenoj manifestaciji u organizaciji Grada Labina i Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, pješačenju HODITI I ZDRAVI BITI-LA SALUTE VIENE CAMMINANDO 2019. Manifestacijom se ističe  značaj kretanja za zdravlje i zagovara osobna odgovornost svake osobe za vlastito zdravlje kroz zdrave životne izbore i navike.
Labin Zdravi grad u suradnji s Planinarskim društvom Skitaci organizirao je pješačenje na relaciji Labin – Ripenda Breg – Ripenda Vicani – Gornji Rabac – riva Rabac u dužini od 8 km. Registracija sudionika i podjela majica počela je već prije 9 sati, a na trgu u Starom gradu se okupilo oko 380 sudionika svih godišta. Djelatnici Patronažne službe Istarskih domova zdravlja, Ispostave Labin mjerili su tlak sudionicima na početku i završetku pješačenja, a vježbe zagrijavanja vodila je Andrea Šućur iz fizio studija Spinalis. Nakon tri sata pješačenja na rivi u Rapcu za sve sudionike bio je osiguran ručak – srdele s krumpir salatom. Na rivi su se predstavili Savjetovališta za prehranu Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije sa svojim nutricionisticama Katjom Pilar i Ninom Penezić, rekreativni klub Predator i udruga za zapošljavanje osoba s invaliditetom INPROMO. 
Najmlađi sudionik imao je 2 godine, a najstariji 77 godina. Akcijom „Hoditi i zdravi biti“ želimo potaknuti građane na redovitu tjelesnu aktivnost, odnosno na hodanje kao jednu od zdravstveno i psihološki najučinkovitijih oblika tjelesne aktivnosti. Želimo im osvijestiti da je hodanje jednostavno i svima dostupno. Svi već dobro znamo da je tjelesna aktivnost neophodna ako želimo biti zdravi i ako želimo kvalitetno živjeti. Svjetska zdravstvena organizacija u preporukama za zdravlje i održavanje zdravlja svjetske populacije navodi tjelesnu aktivnost kao imperativ dobrog zdravlja.
Hvala svima na sudjelovanju!
 
  • grad_labin
  • istra
  • mrezazdravihgradova
  • ministarstvo za demografiju

Svojim idejama, prijedlozima, znanjem obratite nam se na:

Labin Zdravi grad   /   Titov trg 11, 52220 Labin   /   tel: 866-815 ili 852-523    /   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.