• img1
  • img1
  • img1
  • img1
  • img1

Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Objavljeno .

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca zamjenica gradonačelnika Grada Labina Federika Mohorović Čekada u društvu Vesne Blažina, koordinatorice projekta Labin - Zdravi grad posjetila je Centar „Liče Faraguna“, Centar za inkluziju i podršku u zajednici, Udrugu za zapošljavanje osoba s invaliditetom INPROMO te Udrugu osoba s invaliditetom.
 
Bila je to prilika da korisnici i članovi popričaju sa zamjenicom. U Centru „Liče Faraguna“ održano je druženje s korisnicima, dok su  u Centru za inkluziju korisnici potvrdili svoje zadovoljstvo postojanjem ovakvog mjesta koje im nudi dnevni boravak. Najavljeno je kako će kroz par tjedana biti izvršena i montaža koso-podizne rampe za osobe s invaliditetom prema Dnevnom boravku Centra za inkluziju kako bi se olakšao pristup nepokretnih osoba koju Grad Labin financira iz proračunskih sredstava i donacija Centra Liče Faraguna.
 
Udruga za zapošljavanje osoba s invaliditetom INPROMO predstavila svoje djelatnosti i projekte te buduće planove. Održan je i susret s članovima Udruge za osobe s invaliditetom iz Labina, te su saslušane potrebe i nedostatci s kojima se osobe s invaliditetom danas susreću.
 
„Međunarodni dan osoba s invaliditetom prilika je da svi zajedno naglasimo njihove potrebe, te i dalje, u njihovo ime, osvješćujemo društvo i pomičemo granice. Grad Labin i dalje će kroz svoje cjelogodišnje djelovanje poticati projekte i rad onih koji pomažu našim sugrađanima s teškoćama. Svakim novim posjetom, obogaćuje me i oduševljava neposrednost svih ovih dragih ljudi.“ – izjavila je Mohorović Čekada
 
Ujedinjeni narodi 3. prosinca proglasili su Međunarodnim danom osoba s invaliditetom. Povijest ovog Međunarodnog dana seže još u 1956. godinu kada se u Belgiji dogodila rudarska nesreća koja je ostala zapamćena kao nesreća s najvećim brojem ljudskih žrtava u nekom rudniku ugljena. Naime, cilj obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom je postizanje boljeg razumijevanja problema invaliditeta u široj društvenoj zajednici te ostvarenja svih prava koje osobe s invaliditetom imaju, kao i njihove potpune uključenosti u društvo u kojem žive.
 
  • grad_labin
  • istra
  • mrezazdravihgradova
  • ministarstvo za demografiju

Svojim idejama, prijedlozima, znanjem obratite nam se na:

Labin Zdravi grad   /   Titov trg 11, 52220 Labin   /   tel: 866-815 ili 852-523    /   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.