• img1
  • img1
  • img1
  • img1
  • img1

Održana parlaonica Gradskog vijeća mladih o uzorima 20. i 21. stoljeća

Objavljeno .

„Uzori 20. stoljeća promicali su kvalitetnije vrijednosti od uzora 21. stoljeća“, bila je tema sinoć održane parlaonice Gradskog vijeća mladih u okviru Labin Zdravog grada u kojoj su sudjelovali učenici viših razreda osnovnih škola „Ivo Lola Ribar“ i Matije Vlačića te učenici Srednje škole Mate Blažine, a bila je otvorena i za ostale zainteresirane građane. 
„Pozivam vas da u ovoj parlaonici svi vi aktivno sudjelujete i pokažete svoje  vještine ne samo iskazivanja stavova već i slušanja drugih, kulturnog ophođenja i međusobnog bodrenja. Cilj parlaonice je naučiti zalagati se za svoje stavove i mišljenja, ostvarivati ih na demokratski i kulturan način, naučiti slušati kada netko drugi govori i braniti svoj stav u uvjetima fair play ponašanja“, u uvodu je članovima Gradskog vijeća mladih poručila koordinatorica Labin Zdravog grada, Vesna Blažina.
Afirmacijska i negacijska grupa podijeljene sa po 10 učenika u svakoj grupi, zdušno su se borile i podupirale svoje teze argumentima. U naizmjeničnoj diskusiji  dviju grupa, afirmacijske i negacijske, učenici su iznosili svoje stavove, za i one protiv. Na ovaj način, trajalo je nešto više od jednog sata dinamično nadmetanje argumentima za i protiv, što su  članovi tročlanog žirija, Vesna Blažina, Borjan Batagelj i Dubravka Ujčić Lukšić budno pratili, jer je na kraju trebalo donijeti konačnu ocjenu.
Gošća parlaonice bila je Neda Milenkovski, učiteljica u mirovini, članica Hrvatskog kniževnog društva Rijeka i Križevačke udruge pisaca i pjesnika, voditeljica je Podružnice Istra i Kulturnog kruga Labin, promotor očuvanja izvornog labinskog govora kao dijela nematerijalne baštine Labina i Labinštine. Neda je podržavala afirmacijsku skupinu. Druga gošća bila je Ana Tavić, diplomirana ekonomistica smjera menadžment, mlada nada komunikacijske industrije, kreativka s velikom potencijalom i dugogodišnjim iskustvom u neprofitnoj organizaciji. Ana je podržavala negacijsku skupinu.
Tročlani žiri, nije imao laku zadaću  donijeti konačni sud. Konstatirali su da su članovi Gradskog vijeća mladih mlade osobe s jasno izraženim stavovima. U dinamičnoj diskusiji  afirmacijske i negacijske skupine, žiri je u malim nijansama, prednost dao afirmacijskoj, i time pobjedu 2:1.  Bez obzira na ishod, Grad Labin je sve sudionike nagradio kino ulaznicom, a na njima je da se dogovore koji će film pogledati u mjesecu veljači. Parlaonicu je moderirala Silvana Fable.
 
 
 
  • grad_labin
  • istra
  • mrezazdravihgradova
  • ministarstvo za demografiju

Svojim idejama, prijedlozima, znanjem obratite nam se na:

Labin Zdravi grad   /   Titov trg 11, 52220 Labin   /   tel: 866-815 ili 852-523    /   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.