• img1
  • img1
  • img1
  • img1
  • img1

Započinje novi ciklus radionica za roditelje “Rastimo zajedno”

Objavljeno .

Uz potporu Labin Zdravog grada u veljači započinje novi ciklus radionica “Rastimo zajedno” u Dječjem vrtiću „Pjerina Verbanac“.
Program „Rastimo zajedno“ nastao je u okviru šireg programa UNICEF-a za podršku roditeljstvu “Prve tri su najvažnije”, a provodi se diljem Hrvatske. Program je namijenjen roditeljima najmlađe djece u dobi do četiri godine života, a svrha Programa je omogućiti protok informacija, znanja, vještina i podrške koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti te promiču osobni rast i razvoj kompetentnosti roditelja i djeteta.
Glavni cilj Programa je stvoriti poticajno i osnažujuće okruženje u kojemu roditelji s voditeljicama radionica i s drugim roditeljima razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo, upoznaju bolje sebe kao roditelja, upoznaju se sa znanstvenim stajalištima o razvojno poticajnoj interakciji roditelja i djeteta, kao i o roditeljstvu na dobrobit djeteta i roditelja.
Program se sastoji se od jedanaest konceptualno i tematski povezanih radionica koje se održavaju jednom tjedno u trajanju od dva sata. Radionicama se mogu priključiti majke i/ili očevi djece u dobi do četiri godine života bez obzira jesu li djeca polaznici vrtića. Obzirom da je Program kreiran tako da se svih 11 radionica nadovezuju jedna na drugu, toplo je preporučljivo i očekuje se da roditelji pohađaju svih 11 radionica u kontinuitetu.
Na radionicama sudjeluje 8-12 roditelja, a koristite se različiti oblici rada, ovisno o cilju i sadržaju pojedine aktivnosti. Kratka predavanja uz PPT prezentacije, vježbe i rad na različitim zadacima izmjenjuju se s razgovorom na određenu temu i razmjenom iskustva u malim ili većim grupama. Svaka radionica „začinjena“ je i ponekom igrom i/ili kratkim filmom.
Radionice će voditi educirane voditeljice, psihologinja Anna Goreta Giannini i odgojiteljice Dajana Dobrić i Besima Hamzić. Program je za roditelje besplatan, a održat će se uz financijsku potporu Labin-Zdravog grada.
Radionice će se održavati ponedjeljkom od 17,30 do 19,30 sati u Centralnom vrtiću. Početak ciklusa predviđen je u ponedjeljak 17. veljače. Pošto je interes za radionicama velik, a mjesta ograničena, savjetujemo zainteresiranim roditeljima da se jave što prije vrtićkoj psihologinji na broj 099 39 69 821 i rezerviraju svoje mjesto.
 
  • grad_labin
  • istra
  • mrezazdravihgradova
  • ministarstvo za demografiju

Svojim idejama, prijedlozima, znanjem obratite nam se na:

Labin Zdravi grad   /   Titov trg 11, 52220 Labin   /   tel: 866-815 ili 852-523    /   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.