• img1
  • img1
  • img1
  • img1
  • img1

Obilježimo zajedno Dan ružičastih majica

Objavljeno .

Dan ružičastih majica najpoznatiji je program prevencije vršnjačkog nasilja u Hrvatskoj u kojem sudjeluje više od dva milijuna sudionika. 2017. godine od strane hrvatskog Sabora proglašen je kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.
Labin Zdravi grad zajedno s Gradskim društvom Crvenog križa, Osnovnim školama Matije Vlačića i "Ivo Lola Ribar" i Srednjom školom Mate Blažine, obilježit će Dan ružičastih majica. 
Labin Zdravi grad organizira predavanje o vršnjačkom nasilju koje će održati ravnateljica Savjetovališta Luka Ritz iz Zagreba Ivana Jolić 26. veljače. U jutarnjim satima predavanje će biti održano za učenike 6.razreda osnovnih škola i 2. razreda srednje škole. Navečer u 18 sati predavanje za sve zainteresirane građane održat će se u Gradskoj knjižnici Labin. Svi znamo tko je bio Luka Ritz. Zagrebački maturant, 18-godišnjak, brutalno pretučen u Zagrebu prije 12 godina od strane svojih vršnjaka. Postao je simbol borbe protiv nasilja. Njemu u čast, a na inicijativu njegove majke Suzane Ritz, osnovano je Savjetovalište Luka Ritz.
 Gradsko vijeće mladih koje djeluje u okviru Labin Zdravog grada, predstavnici Grada Labina, Labin Zdravog grada, Gradskog društva Crvenog križa, osnovnih i srednje škole, dijelit će letke, a poruku će poslati odjeveni u ružičaste majice 25. i 26. veljače. Punktovi za podjelu letaka i dobivanje informacija biti će na Zelenicama i Gradskoj tržnici Labin.
 Srednja škola Mate Blažine i Klub mladih Crvenog križa sudjelovat će u parlaonici "Komentiranje na društvenim mrežama nije govor mržnje" 26. veljače u okviru projekta koji podupire Zaklada za razvoj civilnog društva.
 U obilježavanju može sudjelovati apsolutno svatko. Ne moraš donirati novac, zvati telefone i slično. Obuci ružičasto. Sudjelovanje u obilježavanju Dana ružičastih majica mogu ostvariti i oni koji ne nose ružičastu majicu. Da, tako je! Što sve možeš učiniti da podržiš ovaj pokret i kažeš NE nasilju?
 
 - nosi ružičastu majicu
 - fotkaj se s našim natpisom u znak podrške uz hashtag #NasiljePrestajeOvdje
 - napiši kratku pjesmicu
 - podijeli s nama svoju priču
 - organiziraj aktivnosti u svojoj školi, radnom mjestu ili na nekom drugom mjestu
 - postani volonter
 - budi ljubazan i brižan
 - ne budi ljut na nekoga jer biti ljut na nekoga je čisto gubljenje vremena
 - prijavi nasilje
 - budi hrabar i reci NE nasilju
 
Djeca su najvitalniji dio zajednice i naša zadaća, ali i dužnost da im osiguramo sigurno i bezbrižno djetinjstvo. Pridruži se i ti i reci NE! Nasilje nije cool i ti to jako dobro znaš. Ne boj se biti iznimka među vršnjacima i ustati protiv nasilja. U tebi leži snaga i hrabrosti i te dvije divne vrline tjeraju te da pošalješ samo jednu poruku – NASILJE PRESTAJE OVDJE!
  • grad_labin
  • istra
  • mrezazdravihgradova
  • ministarstvo za demografiju

Svojim idejama, prijedlozima, znanjem obratite nam se na:

Labin Zdravi grad   /   Titov trg 11, 52220 Labin   /   tel: 866-815 ili 852-523    /   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.