• img1
  • img1
  • img1
  • img1
  • img1

Savjetovalište za spolno zdravlje mladih svakog ponedjeljka u Labinu

Objavljeno .

Savjetovalište za spolno zdravlje mladih koje je s radom započelo početkom veljače 2020. održava se svaki ponedjeljak od 15 do 17 sati održava u Labinu, u prostoru ambulante školske medicine.
 
Ovaj Program je osmišljen kako bi se prevencija spolnog zdravlja mladih u Istarskoj županiji unaprijedila, a obuhvatit će promociju ravnopravnosti spolova, nenasilje u vezama, pravo na različitost spolne orijentacije bez diskriminacije, te ugodno i sigurno spolno iskustvo bez prisile. Ovim će se projektom mladima u Istarskoj županiji omogućiti razvoj spolnosti kao izvora zadovoljstva i pozitivnog potencijala, bolju educiranost, otklanjanje predrasuda, bolju razinu zdravlja i kvalitete života, te smanjenje zdravstvenih posljedica (spolno prenosive bolesti, nasilje, mentalni poremećaji, rak vrata maternice).
 
Tijekom 2020. godine provedena je edukacija učenika u 8. razredima osnovne škole i 3.razredima srednje škole u Labinu. Liječnica školske medicine Loreta Načinović Magaš je prikazala učenicima kratku prezentaciju o spolnom zdravlju te su razgovarali i odgovarala je na postavljena pitanja mladih o raznim temama spolnosti. Teme koje su obuhvaćene izvan su redovnog programa rada školske medicine, a usklađene su s novim kurikulumom među predmetne teme Zdravlje, Građanski odgoj i obrazovanje te Osobni i socijalni razvoj. 
Organizirat će se i edukacije za nastavnike, profesore i stručne suradnike - predavanja lokalnih i nacionalnih stručnjaka na razne teme spolnog zdravlja mladih.
Savjetovalište imaju svoju službenu Facebook stranicu https://www.facebook.com/Savjetovali%C5%A1ta-za-Spolno-Zdravlje-Mladih-u-Istarskoj-%C5%BDupaniji-100147938215603, a izrađeni su prigodni plakati i letci.
Kontakt telefon savjetovališta je 858-013 ili mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. 
Savjetovalište za spolno zdravlje mladih financira Grad Labin kroz projekt Labin Zdravi grad, a provodi se u suradnji s Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije.
 
  • grad_labin
  • istra
  • mrezazdravihgradova
  • ministarstvo za demografiju

Svojim idejama, prijedlozima, znanjem obratite nam se na:

Labin Zdravi grad   /   Titov trg 11, 52220 Labin   /   tel: 866-815 ili 852-523    /   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.