• img1
  • img1
  • img1
  • img1
  • img1

6. Olimpijada učenika osnovnih škola Labinština uspješno se odvija

Objavljeno .

Svečanim defileom u Sportskoj dvorani Srednje škole Mate Blažine u četvrtak je započela 6. Olimpijada osnovnih škola Labinštine koja će se održavati do 31.listopada u organizaciji Saveza sportova Grada Labina, a u suradnji s projektom `Labin-Zdravi grad`.

Na natjecanju sudjeluje šest škola: OŠ Matije Vlačića, OŠ `Ivo Lola Ribar` Labin, OŠ `Vladimir Nazor` Potpićan, OŠ `Ivan Batelić` Raša, OŠ `Vitomir Širola Pajo` Nedešćina i OŠ `Ivan Goran Kovačić` Čepić.

Natjecat će se preko 400 sportaš(ic)a u 7 sportova: mali nogomet – dječaci, rukomet –dječaci, rukomet – djevojčice, košarka – dječaci, odbojka – djevojčice, odbojka– dječaci, stolni tenis – dječaci, stolni tenis – djevojčice, atletika –dječaci i atletika – djevojčice, te atletika za mlađe razrede (1. – 4.).

Natjecanje traje više dana, odigravanjem jednog sporta po danu. Sve završava sa natjecanjem u atletici za starije razrede na gradskom stadionu. U svakoj disciplini najboljima su osigurane medalje kao i na pravoj olimpijadi, a dodjeljuje se i pehar za fair play.

Prvog dana 6.Olimpijade Osnovnih škola održala su se natjecanja u rukometu za djevojčice i dječake.

U obje škole poredak je bio isti: zlatni su bili učenici iz Matije Vlačića pobjedama u sve 4 utakmice, srebrna škola Ivo Lola Ribar, a brončani Potpićanci kojima treba odati priznanje što svake godine nastupaju u rukometu i suprotstavljaju se puno jačim labinskim školama, iako nemaju svoju dvoranu gdje bi mogli trenirati.

Rezultati djevojčice:

OŠ Ivo Lola Ribar – OŠ Vladimira Nazora 16 : 6

OŠVladimira Nazora – OŠ Matije Vlačića 4 : 14

OŠMatije Vlačića – OŠ Ivo Lola Ribar 11 : 10

Utakmica za prvo mjesto između učenica Vlačića i Ribara bila je uzbudljiva do samog kraja, a na kraju je po prvi puta žensko rukometno zlato išlo u školu Matije Vlačića.

Rezultati dječaci:

OŠ Ivo Lola Ribar – OŠ Vladimira Nazora 16 : 4

OŠVladimira Nazora – OŠ Matije Vlačića 2 : 16

OŠMatije Vlačića – OŠ Ivo Lola Ribar 14 : 8

Nakon 4 godine dominacije rukometaša iz škole „Ivo Lola Ribar“, ove godine slavili su„Vlačići“ i potvrdili ovogodišnju nadmoć te škole u rukometu.

U petak je na 6. Olimpijadi OŠ Labinštine odigran turnir u mini rukometu za dječake iz mlađih razreda. Najbolji su i to nadmoćno, bili učenici iz OŠ „Ivo Lola Ribar“ sa dvije glatke pobjede nad vršnjacima iz Raše i Vlačića. Srebro su osvojili učenici iz OŠ Matije Vlačića dok je brončana medalja otišla u Rašu.

Mini rukomet, rezultati:

  1. OŠ Ivana Batelića – OŠ Matije Vlačića 6:8
  2. OŠ Ivo Lola Ribar – OŠ Ivana Batelića 16:2
  3. OŠ Matije Vlačića – OŠ Ivo Lola Ribar 8:17

Poredak:

1. OŠ Ivo Lola Ribar - zlato

2. OŠ Matije Vlačića - srebro

3. OŠ Ivana Batelića - bronca

  • grad_labin
  • istra
  • mrezazdravihgradova