NAZIV PROGRAMA    

Kvaliteta prehrane djece i mladih

PODRUČJE RADA    

Kontrola kvalitete prehrane u dječjim vrtićima uz higijensko epidemiološki nadzor te uveden HACCP sustav.

CILJEVI RADIONICE-PROJEKTA    

Zdravi obroci u skladu s preporukama koji sadrže optimalan omjer bjelančevina, masti, ugljikohidrata te su odgovarajuće energetske vrijednosti.

Ovim projektom željelo se stvoriti zdrave prehrambene navike koje će djeca kasnije i sama primjenjivati. Cilj projekta je izbaciti brzu hranu i prekomjerne količine slatkiša iz svakodnevne prehrane.

PODACI O DOSADAŠNJEM RADU, AKTIVNOSTIMA I REZULTATIMA    

U Dječjem vrtiću „Pjerina Verbanac“ kontinuirano se vrši higijensko epidemiološki nadzor i kvaliteta prehrane djece. Dječji vrtić ima zdravstvenog voditelja (medicinsku sestru) koja je stručna i odgovorna osoba i garancija da je prehrana djece u vrtiću u potpunosti u skladu sa preporukama.

Zdrava i pravilna prehrana temelji se na uzimanju raznovrsne hrane koja osigurava sve potrebne sastojke i optimalan dnevni unos energije stoga su vrtićki jelovnici raznovrsni. Također, u rad dječjeg vrtića uveden je 2010. godine HACCP sustav. Program unapređenja prehrane djece predškolske dobi u Istarskoj županiji te program zdravstvene zaštite, higijene i pravilne prehrane djece u Dječjem vrtiću se provodi  od 1997/98. pedagoške godine, nadziru, vrše kemijske i računske analize obroka koji su garancija provođenja pravilne, zdrave i kvalitetne prehrane.
 
NASTAVAK AKTIVNOSTI I PLANOVI ZA BUDUĆNOST

Nastavak aktivnosti u sklopu programa.

KOJE SADRŽAJNE CILJEVE BI SUDIONICI RADIONICE-PROJEKTA ŽELJELI POSTIĆI    

Stvaranje zdravih prehrambenih navika kod djece.

KOJIM SE METODAMA RADIONICA – PROJEKT SLUŽI

Kontrola, edukacija.

MJESTO I VRIJEME PROVOĐENJA AKTIVNOSTI RADIONICE-PROJEKTA

Dječji vrtić „Pjerina Verbanac“ Labin

GODINA OSNUTKA    

1997/1998. pedagoška godina

DOB I BROJ IZRAVNIH KORISNIKA RADIONICE-PROJEKTA KOJI SU DOSAD SUDJELOVALI U AKTIVNOSTIMA I KOLIKO IH TRENUTNO SUDJELUJE U RADIONICI-PROJEKTA    

Polaznici Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“.

  • grad_labin
  • istra
  • mrezazdravihgradova